Blendování, cesta ke konzistentním vínům / pozvánka na kurz pro vinaře

30. 11. 2023

Blendování, cesta ke konzistentním vínům / pozvánka na kurz pro vinaře

Národní vinařské centrum si pro vinaře připravilo na středu 13. prosince školení pod taktovkou Karela Novotného, enologa vinařství Štěpán Maňák. Pod jeho taktovkou proběhne kurz „Blendování – cesta ke konzistentním vínům“.

Pilotní běh školení určeného primárně vinařům, kteří si kladou za cíl nabízet zákazníkům vína jednotné kvality napříč jednotlivými ročníky. Že je příprava cuvée úspěšnou filozofií, doloží výkladem o regionu Bordeaux národní sommelierka Klára Kollárová.

Účastníky čekají také praktické nácviky blendování a degustace vybraných vín.

Obsahem kurzu jsou tato témata:

  • filosofie tvorby vín regionu Bordeaux a degustace reprezentativních vzorků - Klára Kollárová,
  • parametry výběru vín pro blend - Karel Novotný,
  • informace z výroby - Karel Novotný,
  • aplikace myšlenek do praxe - Karel Novotný,
  • tvorba cuvée dle zadání (ve skupinách),
  • zhodnocení vytvořených vín - Klára Kollárová a Karel Novotný,
  • vyhodnocení a závěr - Klára Kollárová a Karel Novotný.

Cena 1990 Kč vč. DPH zahrnuje:

  • přednášky,
  • ochutnávku 3 bílých a 3 červených vín z Bordeaux,
  • vína pro přípravu cuvée,
  • drobné občerstvení.

Kompletní informace a přihláška k dispozici na: www.vinarskecentrum.cz/kurzy-a-seminare